02
Joi, Mai

Eveniment

"Nu mai aruncați greul pe umerii medicilor din teritoriu!"

Candidatul PSD la Camera Deputaților, Alexandra Crivineanu atrage atenția, că, mai ales în aceste momente, este imperios necesar ca toate formațiunile politice să adere la un Pact Național pe Sănătate, documentul ce are un singur scop: siguranța accesului la sănătate și îmbunătățirea calității actului medical.

Tragedia de la Neamț, este rezultatul deciziilor contradictorii venite de la Guvern: pe de o parte, au obligat spitalele să primească toți pacienții, chiar dacă nu mai aveau paturi libere, iar pe de altă parte DSP-urile întârziau în avizarea suplimentării de paturi. Tot greul a fost aruncat pe umerii medicilor care fac eforturi supraomenești pentru salvarea vieților, în acest haos lipsit de norme speciale. Acest eveniment trist ar fi putut avea loc la orice spital din țară, unde secțiile ATI nu mai pot face față numărului mare de bolnavi.

Nu s-ar fi ajuns la această suprasolicitare a secțiilor ATI, dacă Guvernul s-ar fi ocupat mai mult de creșterea capacității ATI și nu de organizarea alegerilor. Nu testează nici acum, populația, în masă, iar Direcțiile de Sănătate Publică nu fac anchete epidemiologice extinse.

100 de paturi ATI stăteau neocupate de luni de zile la Spitalul modular NATO de la Lețcani, iar autoritățile au stat cu mâinile în sân!

Președintele, partidele politice, specialiștii, reprezentații societății civile trebuie să discute și să-și asume cu toții un Pact pentru Sănătate. Fără a rezolva criza medicală, nu putem merge mai departe.” a declarat Alexandra Crivineanu, candidat pentru Camera Deputaților

De asemenea, Alexandra Crivineanu face un apel la responsabilitate, dar și la asumarea răspunderii celor care se știu vinovați.

Factorii politici decidenți trebuie să conștientizeze faptul că toți cei aflați în linia I, indiferent de domeniu, sunt, în această perioadă de încercare, suprasolicitați. Trebuie să existe o comunicare mult mai eficientă între instituțiile locale și autoritățile naționale. Cu toții trebuie să învățăm să gestionăm cât mai echilibrat perioada grea prin care trecem, însă cei care au greșit trebuie să își asume!” spune Alexandra Crivineanu

 

 

Articol comandat de Partidul Social Democrat- Organizația Județeană Brașov

CMF: 11200020

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: