05
Dum, Mai

Eveniment

Candidatul la alegerile parlamentare pentru Senatul României, av. Ioana Adriana Henegar, își manifestă îngrijorarea pentru continuarea în condiții de siguranță a activității instanțelor de judecată.

Atitudinea păguboasă a autorităților responsabile cu gestionarea pandemiei nu numai că nu împiedică răspândirea virusului, dar are consecințe devastatoare pe termen lung în toate domeniile de activitate.

„ Este vitală continuarea activității instanțelor de judecată, fără să pună în pericol viața justițiabililor, a participanților la actul de justiție și a personalului auxiliar.

Situația cu care se confruntă în această perioadă secția penală a Judecătoriei Brașov ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru guvernanți.

Dacă nu se intervine cu promptitudine, sediile instanțelor de judecată vor deveni în curând focare de răspândire a virusului Covid 19, iar activitatea instanțelor de judecată va fi paralizată.

Pentru combaterea eficientă a virusului este obligatoriu să se realizeze testarea grefierilor, a personalului auxiliar și a judecătorilor, consilierea persoanelor infectate și a contacților acestora cu privire la pașii de urmat si îndrumarea rapidă către serviciile medicale și crearea unui plan centralizat de coordonare a măsurilor sanitare care trebuie puse în aplicare de către instanțe, inclusiv majorarea fondurilor alocate pentru achiziționarea de dezinfectanți. Este evidentă nevoia de implementare de urgență a unor soluții legislative și logistice care să permită ducerea la îndeplinire a actului de justiție în forma informatizată, digitalizată, cu respectarea tuturor drepturilor și garanțiilor conferite de lege atât părților cât și tuturor participanților la actul de justiție, fie că ei sunt magistrați, avocați, procurori sau grefieri.

Nepăsarea și pasivitatea iresponsabilă a guvernului actual cu privire la aceste aspecte ne duce în situația în care sănătatea și viața participanților la actul de justiție este pusă în pericol prin chiar participarea la acesta. Nu aș vrea să aud din partea primului ministru că judecătorii, avocații sau procurorii sunt vinovați că se îmbolnăvesc în instanță și mor pentru că își fac datoria pe care nu au voie să o suspende sau să o întrerupă conform prevederilor legale, indiferent de starea de urgență sau alerta.

Este nevoie urgent de un guvern care să considere toți cetățenii parteneri, să implementeze măsuri coerente și eficiente, care să poată fi puse în practică.” spune Ioana Henegar, candidat la Senat

 

Articol comandat de Partidul Social Democrat- Organizația Județeană Brașov

CMF: 11200020


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: