26
Vin, Apr

ziarulromanesc.es

Eveniment

Pentru a putea deschide centrul de testare COVID, Primăria Brașov se asociază cu Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov, conform deciziei Comitetului Local pentru Situații de Urgentă.

Prin aceeași hotărâre CLSU înființează, la Căminul pentru persoane vârstnice, un Centru de izolare preventivă pentru persoanele fără adăpost care au fost confirmate pozitiv la testarea săptămânală. In acest moment sunt confirmați 5 beneficiari ai centrului pentru persoane fără adăpost, dintre care patru sunt internați la centrul de izolare din Noua, iar unul este la spitalul din Zărnesti.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Braşov HOTĂRĂŞTE:

Art. 1 Se aprobă organizarea unui punct de recoltare RT-PCR al Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov, în sediul DAS din str. Gladiolelor nr. 4. Activitatea în acest punct de lucru se va desfășura cu cadre medicale școlare din cadrul DAS - Serviciul de Asistență Medicală în Unități de Învățământ, detașate către Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov.

Art. 2.Se aprobă funcţionarea unui Centru de izolare preventivă pentru o perioadă de 14 zile, a persoanelor fără adăpost, în imobilul de pe strada Gladiolelor nr.4, parter şi etajul II Corp C, cu o capacitate de 44 locuri, sub coordonarea Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov

Art. 3.Se aprobă asigurarea hranei pentru beneficiarii Centrului de izolare preventivă, în cuantum de 30 lei/zi/beneficiar, care va acoperi cheltuielile aferente unui nr. de 3 mese/zi, în sistem catering, în baza unui contract de furnizare încheiat de către Direcţia de Asistenţă Socială Braşov.

Art.4. Se aprobă asigurarea pazei, menţinerea ordinii şi liniştii publice în regim permanent, în interiorul Centrului de izolare preventivă, de către Poliţia Locală.

Art.5Direcţia de Asistenţă Socială Braşov va face toate demersurile necesare pentru buna funcţionare a centrului de izolare preventivă, în condiţii optime şi de siguranţă sanitară.        

Art.6. Cheltuielie privind alocaţia de hrană se asigură lunar din bugetul Ministerului Sănătăţii prin Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Braşov, la solicitarea autorităţii administraţiei publice locale, în baza documentelor justificative.  

Art. 7. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data emiterii;

Art. 8. Comitetul Operativ cu Activitate Temporară (C.O.A.T.) va comunica prezenta hotărâre tuturor membrilor Comitetului Local pentru Situații de Urgență Brașov (C.L.S.U.) și instituțiilor implicate, în vederea punerii în aplicare ;

Art. 9. Prezenta hotărâre se publică pe site-ul oficial al Primăriei Municipiului Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: