06
Lun, Mai

Eveniment

Viceprimarul, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Brașov și directorul Direcției de Asistență Socială Brașov au participat la o conferință de presă având ca temă măsurile pe care Municipalitatea le implementează în această perioadă, pentru reducerea riscului de răspândire a noului coronavirus.

Primăria Brașov a amenajat la baza de tratament a Direcției de Asistență Socială un centru de recoltare, pentru a mai reduce din cozile formate la punctele deja existente.

Începând din data de 10 noiembrie, la sediul Direcției de Asistență Socială funcționează un call-center deservit de 40 de cadre medicale de la unitățile de învățământ, care vor face anchetele epidemiologice. Începând de luni, la sediul Centrului pentru persoane vârstnice va funcționa și un centru de testare COVID înființat de municipalitate, care în prima fază va fi deservit de un medic și 3 asistente.

În cadrul anchetei epidemiologice sunt identificate persoanele care trebuie carantinate, iar persoana bolnavă este izolată la domiciliu sau în spital, în funcție de necesitate. Ancheta depinde foarte mult de numărul de contacți: ea poate dura de la o jumătate de oră, dar se poate întinde și pe câteva zile, dacă este vorba despre focare mari, cum ar fi instituțiile sau colectivitățile închise.

În perioada următoare, conform precizărilor viceprimarului Flavia Boghiu, Primăria Brașov va demara o campanie publică de informare cu privire la tot ceea ce ar trebui să știe brașovenii legat de această pandemie, măsurile pe care trebuie să le ia pentru a se proteja, care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgă în cazul în care au simptome sau consideră că sunt contacți direcți, care sunt restricțiile în vigoare în municipiul Brașov și alte informații utile pentru această perioadă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: