06
Lun, Mai

sursă foto: ARHIVA

Eveniment

De mai bine de 9 luni, România se confruntă cu un val de îmbolnăviri din cauza virusului COVID-19.

Din păcate, nici județul Brașov nu a fost ocolit de numeroasele infectări.

Tot mai multe sesizări de la oamenii nemulțumiți ajung pe adresa redacției. Aceștia spun că anchetele epidemiologice, pe care trebuie să le facă angajații Direcției de Sănătate Publică, lipsesc cu desăvârșire iar rezultatele testelor vin cu întârziere.

Personalul medical din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Brașov, unitatea medicală care se află în prima linie în lupta cu virusul COVID-19, este suprasolicitat și nu mai poate face față numărului mare de cazuri.

Medicii și asistentele cer indulgență din partea conducerii spitalului și vor măcar o zi pe săptămână să fie liberi, iar acea zi este duminica.

O solicitare absolut normală având în vedere că oboseala își spune cuvântul, iar randamentul nu mai este acelaș.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Brașov spune că lipsa personalului medical nu reprezintă o problemă și că au toată susținerea și din partea altor spitale din Brașov.

Deși managerul Spitalului de Boli Infecțioase spune că personalul medical este angajat la capacitate maximă, Adelina Văsioiu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate şi Asistenţă Medicală din cadrul Consiliului Județean Brașov o contrazice spunând că în perioadă de pandemie se pot face excepții și se poate angaja personal suplimentar.

Dacă până în acest moment nu s-a făcut nici o solicitare de suplimentare a personalului medical din partea conducerii Spitalului de Boli Infecțioase nu rămâne decât să ne punem o singură întrebare…"Cât de bine este manageriată unitatea medicală și cât de protejate sunt cadrele medicale?"

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: