06
Lun, Mai

Eveniment

Reprezentanții PSD Brașov au depus în această dimineață, la Prefectură, aproximativ 2000 de semnături prin care producătorii brașoveni, dar și consumatorii, și-au exprimat dorința ca piețele din oraș să rămână deschise.

Petiția ”Nu închideți piețele! Nu falimentați producătorii autohtoni!” reprezintă semnalul nostru de alarmă față de măsura aberantă de închidere a piețelor. 

Piețele trebuie să rămână deschise în interior! Producătorii locali pot fi oare umiliți mai mult de atât? Nu își pot vinde marfa în supermarket și ajung de multe ori să își arunce recolta fiindcă nu au piață de desfacere. Doar în piețele UAT reușesc să comercializeze produsele, dar, și aici, plătesc o chirie, plătesc taxă de parcare și își pun sănătatea în pericol fiindcă foarte mult timp sunt nevoiți să stea în frig.

De ce nu se închid și supermarketurile, mall-urile? Sunt tot hale...sau aici nu pătrunde virusul SARS-CoV-2? Să nu uităm că la piață doar vânzătorul pune mâna pe marfă, deci riscul infectării este redus. Sau poate credeți că merită să ne riscăm viața pentru a cumpăra din supermarketuri produse de ”afară”, care nu sunt ”fabricate în România”? În loc să permitem producătorilor autohtoni să aducă plus valoare pentru statul român, lăsând piețele deschise, noi permitem ca aceștia să fie falimentați?

Ținând cont de faptul că în perioada stării de urgență piețele nu au fost închise, de ce se dorește acest lucru acum? 

Există suspiciunea că Iohannis și Orban vor să închidă afacerile producătorilor autohtoni pentru a-și plăti datoriile către ”șefii externi”. Dar, oare, prețul plătit nu este prea mare? Să lași producătorii locali fără sursă de venit, să refuzi românilor șansa de a mânca sănătos este un ATENTAT la siguranța națională.

Pe aceste considerente, considerăm că este imperios necesar să se renunțe la măsura închiderii piețelor.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: