05
Dum, Mai

Eveniment

România merge în contrasens față de Europa, în privința accesului la Educație.

Decizii ale Guvernului PNL greu de înțeles. Pe zi ce trece, din ce în ce mai multe școli intră în scenariul roșu, iar cursurile se mută în online.

Marian Rasaliu, candidatul PSD Brașov la Camera Deputaților, critică decizia Guvernului de a închide practic școlile, dar, de a menține deschise mall-urile și de a permite organizarea campaniei electorale și a alegerilor parlamentare.

”România merge în contrasens față de Europa, în privința accesului la Educație. În timp ce în toate țările europene care au impus restricții dure, școlile rămân deschise, guvernul PNL ține închise școlile, dar menține mall-urile deschise și permite organizarea campaniei electorale și a alegerilor parlamentare.

Să luăm exemple concrete, priviți la țări precum Italia, Spania, Irlanda, Franța, Anglia, Portugalia! În ciuda restricțiilor, școlile au rămas deschise. Elevii nu mai merg fizic la școală, dar îi găsim în număr foarte mari în mall-uri. Să nu uităm faptul că școala online din România nu se compară cu școala online din alte țări europene, unde există acoperire cu internet, dar și calculatoare, tablete suficiente atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Știați că în România sunt peste 2000 de școli fără internet și peste 800.000 de elevi nu au acces la un dispozitiv conectat la internet? 

Președintele țării și Guvernul PNL vor alegeri pe 6 decembrie, chiar cu prețul sănătății românilor, indiferent de cât de mare ar fi vârful pandemiei. Să nu uităm că de la începutul pandemiei și până acum PNL a pierdut 10 procente din încrederea populației și tendința se accentuează. În fiecare lună mai pierde cel puțin 1 procent, dacă parlamentarele ar fi în primăvară, PNL n-ar mai lua nici 25%!  PSD a făcut tot ce a putut pentru ca alegerile să poată fi organizate în condiții cât mai sigure, nu în vârf de pandemie. Din păcate, legea prin care Parlamentul stabilește data scrutinului nu mai poate fi adoptată/promulgată în timp util, urmare a tergiversărilor repetate ale lui Iohannis și PNL” a concluzionat Marian Rasaliu, candidatul PSD Brașov la Camera Deputaților.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: