18
Sâm, Mai

Eveniment

Ședință de urgență la Palatul Cotroceni! Președintele Klaus Iohannis analizează ultimele măsuri ce trebuie luate pentru stoparea răspândirii coronavirusului și protejarea sistemului medical, după ce în ultimele săptămâni se înregistrează record după record la numărul zilnic de infectări și internări la Terapie intensivă.

La ora 15.00, la Palatul Cotroceni va avea loc o ședință de evaluare și de gestionare a epidemiei de coronavirus de la noi din țară. 

Klaus Iohannis discută cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății, Alexandru Rafila, secretarul de stat în Ministerul Sănătății general dr. Ionel Oprea despre măsurile ce urmează să fie implementate dar și despre cele care sunt acum în vigoare pentru a limita cât mai mult accelerarea epidemiei de coronavirus.

La ședința de la Palatul Cotroceni participă și mai mulți medici importanți din mai multe orașe, de la spitalele de Boli infecțioase, precum și reprezentanți ai medicilor de familie. Printre aceștia, dr. Andreea Moldovan, Director Medical, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov; dr. Gindrovel Dumitra, Medic Primar Medicină de Familie, Vicepreședinte al Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), coordonator al grupului de vaccinologie din cadrul SNMF, potrivit anunțului Administrației Prezidențiale.

România înregistrează o creștere constantă a ratei de infectare, în paralel cu supra-aglomerarea secțiilor de Terapie Intensivă. În paralel, în Europa, tot mai multe țări au anunțat intrarea în „lockdown”. Franța, Spania, Germania, Belgia sunt primele care au anunțat deja intrarea în carantină după bilanțuri record de infectări. 

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: