03
Vin, Mai

Eveniment

Premierul Orban a şocat cu declaraţia pe care a făcut-o astăzi.

Astfel, şeful Executivului a declarat că scrutinul din 6 decembrie se poate ţine şi cu 10.000 de infectări pe zi.

Deşi Ludovic Orban şi autorităţile sanitare au decis să închidă şcolile şi restaurantele, se pare că o posibilă amânare a alegerilor este total exclusă în opinia premierului.

Acesta spune că alegerile se pot organiza chiar și într-un scenariu de 10.000 de infectari cu COVID-19, pe zi: "Asistăm la un val epidemic îngrijorător dar putem să organizăm alegerile. In diaspora este posibil ca în anumite țări să fie redus numărul de secții de votare"

Întrebat de jurnalişti dacă la 10.000 de cazuri se mai poate vorbi de alegeri, acesta a susţinut că în mai multe țări au fost organizate scrutine, chiar în contextul pandemiei de coronavirus și a dat exemplul USA, Franța, Republica Moldova, Polonia. 

"Cetățenii trebuie să își aleagă noul Parlament. Cetățenii au dreptul la un Parlament. Menținerea actualului parlament însemană că la Avocatul Poporului rămâne Weber. În fruntea Consiliului Legislativ, rămâne unul ca Iordache (...) duc România spre prăpastie (...) atâta lipsa de responsabilite nu a existat niciodată. E normal ca mandatul să înceteze la termenul stabilit."

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: