03
Vin, Mai

sursă foto: playtech.ro

Eveniment

Înmatriculările de autoturisme noi în Europa au înregistrat, în septembrie, prima creștere din acest an, de 3,1%, la 1,3 milioane de unități. Cel mai semnificativ avans, de aproape 80%, a fost raportat în țara noastră, conform datelor furnizate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (A.C.E.A).

Datele sunt adunate din statele membre ale UE, Marea Britanie şi ţările din Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia, informează realitatea.net.

În România, în septembrie au fost înmatriculate 10.878 de autoturisme, în creștere cu 79,9%. Un alt avans semnificativ, de 65,9%, a fost raportat și în Irlanda. 

Primele cinci pieţe europene au raportat rezultate mixte. Italia și Germania au înregistrat creșteri de 9,5%, respectiv 8,3% ale înmatriculărilor. Scăderi s-au înregistrat în Spania (-13,5%), Marea Britanie (-4,4%) şi Franţa (-3%).

În primele nouă luni din 2020, vânzările auto în Europa au scăzut cu 29,3% față de aceeași perioadă din 2019, la 8,57 milioane de autoturisme.

A.C.E.A subliniază că, în ciuda acestor rezultate bune din septembrie, impactul pandemiei de coronavirus încă afectează semnificativ evoluţia pieţei auto. Toate marile pieţe au înregistrat scăderi în primele nouă luni, cel mai sever declin fiind în Spania (-38,3%), Italia (-34,2%), Marea Britanie (-33,2%), Franţa (-28,9%) şi Germania (-25,5%).

În țara noastră, în primele nouă luni, piața auto a scăzut cu 31,8%, fiind înmatriculate 84.601 unități, informează Agerpres.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: