20
Lun, Mai

sursa foto: hotnews.ro

Eveniment

Premierul Ludovic Orban a anunţat că luni va avea loc o ședință a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă care va stabili reintroducerea unor restricţii pentru ţările care au nivelul de infectare superior în ultimele 14 zile nivelului din România.

Şeful Executivului a explicat că toți cei care vin în România şi stau mai mult de 3 zile vor trebui să stea în carantină. Aceştia au posibilitatea ca în a 5-a zi să facă un test COVID şi dacă acesta e negativ, atunci pot ieşi din carantină.

Cei care stau doar 3 zile în România nu vor fi obligaţi să intre în carantină, însă trebuie să prezinte un test COVID negativ efectuat cu 48 de ore înainte de momentul intrării în ţară.

Prim-ministrul a adăugat că vor putea fi luate decizii la nivel local, în anumite zone şi localităţi, precum carantina, dacă situaţia o impune. Orban a mai spus că le-a solicitat prefecţilor intensificarea controalelor pentru a se asigura că toată lumea respectă regulile de protecţie sanitară.

Orban a mai precizat că până acum primarii s-au temut să ia decizii.

„Până la alegerile locale mulţi primari s-au temut să ia decizii. Avem primari acum pe perioadă de 4 ani”, a completat Orban.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: