27
Sâm, Apr

Eveniment

Ziua Internaţională a Cafelei este marcată, în fiecare an, pe 1 octombrie.

Această zi este dedicată cafelei şi iubitorilor acestei savuroase băuturi, dar şi milioanelor de oameni implicaţi în lungul proces de producere a acesteia. Cafeaua, este una dintre cele mai populare băuturi și se poate consuma în diferite forme. De obicei este consumată ca o băutură caldă, dar cafeaua cu gheață este o alternativă răspândită. 

Cafeaua poartă, de obicei, numele țării sau regiunii de unde este recoltată, iar boabele de cafea pot fi identificate în funcție de aromele diferite, de aciditate sau de consistență și de intensitatea gustului. Aceste caracteristici ale gustului depind nu doar de zona în care au fost culese boabele de cafea, ci și de varietăți sau de modul în care au fost procesate. 

Un beneficiu cunoscut al cafelei este rolul stimulent al acesteia. Cofeina este principalul ingredient care dă energie şi contribuie la eliminarea stărilor de oboseală. 

Aceasta stimulează eliberarea în sânge a unei cantităţi mai mari de adrenalină şi, în acelaşi timp, arde grăsimile, pe care le eliberează în sânge pe post de energie.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: