20
Mar, Oct

sursă foto: youtube.com

Eveniment

Ioan Dragoș Dimitriu, noul director al Filarmonicii Brașov.

Mă gândesc la imaginea instituției pe care o voi reprezenta în următoarea perioadă, care va merge într-o direcție modernă și care se aliniază cu ceea ce este în Vest. În rest, aș dori să avem întotdeauna o comunicare foarte clară și deschisă atât între noi, cât și în relația cu Primăria“, a declarat noul director al Filarmonicii.

Ioan-Dragoș Dimitriu este pianist, președintele Asociației de Promovare a Artei „Tonul tinereții“ (Ton der Jugend - Verein für die Förderung der Kunst) din Viena, pe care a fondat-o, iar brașovenilor le este mai cunoscut ca și organizator al TAMTAM Festival, ajuns în acest an la a doua ediție. Are o agenție de impresariat la Viena și este fondatorul Transylvanian International Piano Competition. 

Ca organizator de evenimente muzicale, a reușit să obțină sponsorizări de peste 550.000 de euro.

Ioan-Dragos Dimitriu a fost îndrumat pe căile muzicii de pianista și Prof. univ. dr. Corina Ibănescu.

 

De asemenea, fost artist manager al festivalurilor SoNoRo, Chiemgauer Musikfrühling, Oktoberfest ROMÂNIA, STIFT Zomerfestival si SoNoRo Musikland.

La 16 ani a cântat pentru prima oară cu o orchestră dirijată de Ilarion - Ionescu Galați. Acel concert a fost urmat de multe invitații din partea diverselor orchestre din România (Orchestra Națională Radio, Orchestra din Sibiu, etc.). A studiat pianul la Universitatea de Muzică și Arte Dramatice din Viena, a primit multe burse și sponsorizări private pentru rezultatele sale deosebite. Ioan-Dragoș Dimitriu și-a făcut debutul internațional în 2011, când a interpretat Concertul pentru pian nr. 5 al lui Beethoven la Sala Filarmonicii din Berlin. De atunci, a cântat pe aproape toate scenele mari din Europa, China și Japonia, adesea la evenimente caritabile.

În 2013 a câștigat premiul I la concursul internațional de pian Pietro Argento din Italia. Ca și muzician de cameră, a cântat pentru Societatea de Radiodifuziune din Austria (ORF) și a obținut de două ori bursa Sonoro. A câștigat premiul I la competiția Cameristi de’ll Alpe Adria cu trio-ul Avante, și împreună cu Marko Dzomba (saxofon) a câștigat premiul I al competiției Casino Austria Rising Stars din Viena.

Este brașovean, absolvent al Colegiului Johannes Honterus, promoția 2009.