28
Mie, Oct

sursă foto: digi24.ro

Eveniment

La data de 18 septembrie 2020, în jurul orei 22.30, pe DJ131A, pe raza localității Homorod, județul Brașov, a avut loc un eveniment rutier, soldat doar cu pagube materiale.

„În fapt, un bărbat, în vârstă de 40 ani, care conducea un autoturism pe DJ131A, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a lovit gardul de protecție al unui pod.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,62 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, se arată într-un comunicat trimis de I.P.J. Brașov.