07
Mar, Mai

Eveniment

Caz încredibil la o școală din Brașov!

 

Mama unui elev din ciclul primar a povestit pentru Brașov TV, sub rezerva anonimatului, ce le-a transmis atât ei, cât și celorlalți părinți învățătoarea clasei în care copilul ei învață.

Practic, a fost organizată o ședință în sistem online, în care învățătoarea le-a spus părinților, printre altele, că orele de curs se vor desfășura cu ferestrele deschise! Imediat, părinții au întrebat cum se va stabili banca pentru fiecare elev. Cine va sta pe rândul dinspre ferestre și cine pe rândul dinspre perete. Femeia spune că, în momentul în care a auzit ce metodă se va folosi, a făcut semnul crucii.

Echipa Brașov TV a prezentat cazul Inspectoratului Școlar Județean Brașov.

Mama copilului a mai povestit că, la acest moment, nu este nimic clar nici în privința învățământului online. Ministerul Educației s-a împiedicat în licitații, mulți dintre elevi nu au cele necesare, iar școala stă să înceapă.

Reporterii Brașov TV au discutat în aceste zile și cu alte două mămici care au ales să nu le fie dezvăluită identitatea, de teama unor consecințe asupra copiilor. Una dintre ele spune că a decis să nu-și ducă fetița la școală din cauză că, dacă s-ar infecta cu noul coronavirus, i-ar putea îmbolnăvi pe bunicii cu care locuiește. De asemenea, femeia spune că mesajele venite de la Ministerul Educației sunt neclare și nu oferă soluții concrete.

Anul școlar 2020 – 2021 este programat să înceapă pe 14 septembrie. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: