08
Mie, Mai

sursa foto: europalibera.ro

Eveniment

În ciuda faptului că există atât presiuni cât și speranțe cu privire la un vaccin împotriva coronavirusului, studiile clinice finale pentru un astfel de vaccin, dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford, au fost suspendate după ce un participant a avut o reacţie adversă în Marea Britanie.

Oamenii de știință care au dezvoltat vaccinul sperau că acesta ar putea fi unul dintre primele care vor apărea pe piaţă, după testarea cu succes a fazelor 1 şi 2.

În faza 3 de testare, sunt implicaţi aproximativ 30.000 de participanţi în SUA, precum şi în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud.

Însă testările din toată țara au fost oprite după ce unul dintre participanți s-a îmbolnăvit. AstraZeneca a descris procesul ca pe o ”rutină” în cazul ”unei boli inexplicabile”. Mai multe date despre persoana afectată nu au fost date publicității. 

Speră să reia studiul în doar câteva zile

Între timp, a fost lansată o investigaţie independentă, care examinează datele de siguranţă înainte ca autorităţile de reglementare să decidă dacă procesul se poate relua, scrie BBC News.

„În studiile mari, vor apărea mereu astfel de îmbolnăviri întâmplătoare, dar trebuie verificate independent înainte de a continua”, a spus un purtător de cuvânt al Universităţii Oxford.

Cercetătorii speră să poată relua testările în doar câteva zile. Aceasta este a doua oară când procesul de testare a vaccinului împotriva coronavirusului dezvoltat de Oxford este suspendat.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: