08
Mie, Mai

sursa foto: doxologia.ro

Eveniment

Pe 9 septembrie, creștin ortodocșii îi prăznuiesc pe sfinţii Ioachim şi Ana, „cei prin intermediul cărora toţi am aflat Mântuirea, pentru naşterea Preasfintei de Dumnezeu Născătoarea”.

Cei doi sfinți au avut la bătrânețe un copil, pe Fecioara Maria, „Prea Sfânta Născătoarea de Dumnezeu”.

Sfântul Ioachim era din neamul regelui David, căruia Dumnezeu i-a rânduit ca Mântuitorul să se nască din urmașii lui, iar Sfânta Ana era fiica lui Matan. Din partea tatălui ei, era din tribul lui Levi, iar dinspre mama sa, era din tribul lui Iuda.

„Prin post și rugăciune, dar mai ales prin rânduiala lui Dumnezeu, ei au avut un copil la bătrânețe, pe Fecioara Maria, Prea Sfânta Născătoarea de Dumnezeu.”

Sfântul Ioachim a murit la puțini ani după nașterea Fecioarei, la vârsta de 80 de ani, după aducerea și intrarea fiicei lui în Templul de la Ierusalim. De asemenea, mama Fecioarei a murit în vârstă de 70 de ani, la doi ani după sfântul Ioachim. Ultimii ani din viața acesteia au fost petrecuți în Templu cu fiica ei.

Trebuie menționat că Sfinții Ioachim și Ana sunt adesea invocați în rugăciuni de cuplurile care nu reușesc să aibă copii.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: