08
Mie, Mai

Eveniment

Dezastru ecologic în județul Brașov.

Zeci de tone de gunoaie plutesc pe apă la barajul Dridif. Ploile abundente din această vară au făcut ca toate deşeurile din râul Olt să se adune în baraj. Atât viețuitoarele din apă, cât și fauna și vegetația din zonă sunt amenințate de mormanele de gunoi.

Autoritățile pasează responsabilitatea de la o instituție la alta și nimeni nu vrea să vorbească. Contactați telefonic, reprezentanții Serviciului de Gospodărire a Apelor au spus că nu intră în atribuțiunea lor să se ocupe de respectivul baraj.

Reporterii brasovtv au mers mai departe și au sunat la cei de la hidroelectrica în administrarea cărora s-ar afla barajul. Din păcate nici de aici nu am primit nici un răspuns.

Nici acolo nu s-a putut discuta pentru că nimeni nu a răspuns la telefon.

Poate că prefectul ne-ar fi putut ajuta cu mai multe detalii cu privire la situația existentă acolo însă ca deobicei telefonul lui nu este disponibil pentru problemele din județ.

Barajul din localitatea Dridif este primul dintr-o serie de baraje de acumulare de pe râul Olt şi toate deşeurile de pe munte se adună aici, după fiecare inundaţie.


 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: