10
Vin, Mai

sursă foto: zf.ro

Eveniment

Într-un sondaj al Forumului Economic Mondial-Ipsos realizat pe aproape 20.000 de adulţi din 27 de ţări, 74% spun că ar primi un vaccin pentru COVID-19.

Această majoritate s-ar putea să rămână sub numărul necesar pentru combaterea COVID-19, cum 37% care sunt fermi cu opinia contrară.

Mai mult de jumătate (59%) nu se aşteaptă ca un vaccin să fie disponibil înainte de sfârşitul acestui an.

La nivel global, 74% dintre adulţii chestionaţi sunt de acord că, "dacă un vaccin pentru COVID-19 ar fi disponibil, aş primi" (37% sunt de acord şi 37% oarecum de acord) în timp ce 26% nu sunt de acord (15% oarecum şi 12% puternic ).

Ţările în care intenţia de vaccinare Covid-19 este mai mare sunt: China (97%), Brazilia (88%), Australia (88%) şi India (87%). Cele mai mici sunt: Rusia (54%), Polonia (56%), Ungaria (56%) şi Franţa (59%). În majoritatea ţărilor, cei care sunt de acord depăşesc numărul celor care nu sunt de acord cu o marjă semnificativă (peste 50 de puncte procentuale în 12 din 27 de ţări).

Arnaud Bernaert, şef al modelării viitorului sănătăţii şi asistenţei medicale, la Forumul Economic Mondial, a declarat: "Deficitul de 26% în încrederea în vaccin este suficient de semnificativ pentru a compromite eficacitatea lansării unui vaccin COVID-19. Prin urmare, este esenţial ca guvernele şi sectorul privat să se reunească pentru a construi încredere şi pentru a se asigura că capacitatea de producţie îndeplineşte oferta globală a unui program de vaccinare COVID-19. Acest lucru va necesita cooperarea între cercetători şi producători şi acorduri de finanţare publică care elimină restricţiile de acces la vaccinuri. "

În toate cele 27 de ţări, 59% nu sunt de acord că "un vaccin pentru COVID-19 îmi va fi disponibil înainte de sfârşitul anului 2020" (23% puternic şi 36% oarecum) în timp ce ceilalţi 41% sunt de acord (9% puternic şi 31% oarecum ).

Din nou, China se remarcă prin optimism, 87% dintre cei chestionaţi aşteptând ca un vaccin să fie gata anul acesta. Acordul este ridicat şi în Arabia Saudită (75%) şi India (74%). În schimb, scepticismul predomină în Germania, Belgia, Japonia şi Polonia, unde mai puţin de unul din patru adulţi anticipează că un vaccin va fi disponibil la un moment dat în următoarele patru luni.

Motivul cel mai frecvent menţionat este îngrijorarea cu privire la efectele secundare, urmată de percepţia eficacităţii. Există, de asemenea, mai multe ţări care consideră că nu sunt suficient de expuse riscului şi o proporţie care sunt împotriva vaccinurilor în general, informează bursa.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: