02
Joi, Mai

sursă foto: green-report.ro

Eveniment

Brașov „verde“ pe harta măsurătorilor efectuate de senzorii de calitate a aerului.

În primele două săptămâni de la montare, datele preluate de senzorii de calitate a aerului amplasați de municipalitate în 12 zone din oraș relevă o calitate bună a aerului, cu valori aflate în parametrii legali.

Senzorii măsoară calitatea aerului pe două mari categorii, respectiv particule în suspensie și noxe. Indicatorii principali pentru particulele în suspensie sunt PM1, PM2,5 și PM10, iar pentru noxe,  monoxidul de carbon (CO), dioxidul de carbon (CO2), oxizii de azot (NO, NO2) și dioxidul de sulf (SO2). Măsurătorile arată că particulele în suspensie nu înregistrează depășiri față de valorile admise, dar apar și situații când indicatorii se apropie de limita, dar fără se o depășească, sau unde indicatorii măsurați sunt mai mari în anumite zone, cum ar fi centrul istoric (zona Livada Poștei, n.n.), comparativ cu alte zone la fel de circulate, de exemplu intersecția de la Făget. În intersecțiile monitorizate nu sunt depășiri la nivel de noxe.

Menționăm că rețeaua de monitorizare include, pe lângă senzorii achiziționați și montați de primărie, alți 20 de senzori aparținând unor entități publice sau private, care înregistrează valori asemănătoare cu cele care rezultă din măsurătorile senzorilor primăriei“, a precizat George Zaharia, SmartCity manager, Flash Lighting Services SA.

Cei 12 senzori au fost achiziționați de primărie și au fost montați în zona Avantgarden din cartierul Bartolomeu, la intersecțiile de la Făget (b-dul Gării-13 Decembrie-str. Aurel Vlaicu) și cea de la „Trei alimentare“ (Calea București - str. Zizinului - str. Toamnei - 15 Noiembrie), cartierul Tractorul - zona nouă; B-dul Eroilor, zona Livada Poștei; cartierul Triaj; Piața Sfatului; Poarta Șchei; cartierul Stupini; intersecția str. Carierei cu str. Bazaltului; Parcul Trandafirilor; cartierul Noua.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: