04
Sâm, Mai

Eveniment

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Braşov fac cercetări în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „furt în scop de folosință”, “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”  și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

,,În fapt, la data de 29 august, în jurul orei 16:40, cadrele de poliție au oprit în trafic, pentru control, un tânăr în vârstă de 26 ani, din judeţul Bacău, care conducea  o autoutilitară pe strada Republicii din localitatea Sânpetru,  județul Brașov. Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale vehiculului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autovehiculul condus aparține altei persoane, fiind sustras, fără consimţământul proprietarului, cu scopul de a-l folosi.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 1,27 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.”, se precizează într-un comunicat de presă al I.P.J. Brașov, remis redacției.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: