06
Lun, Mai

sursa foto: zf.ro

Eveniment

UPDATE

Șeful D.S.U., Raed Arafat, susține că decizia Ungariei de a închide granițele de la 1 septembrie va genera probleme cu tranzitul pe teritoriul țării vecine.

Arafat a spus că totul se va negocia pe cale diplomatică, iar după ce vor fi stabilite regulile va trebui organizată o campanie de informare a populației.

,,Trebuie să fie o coordonare și o colaborare cu autoritățile maghiare. Trebuie să informăm foarte corect populația să știe situația, să știe regulile, care dacă sunt impuse de un stat trebuie respectate. Marea problemă este cea a tranzitului. Poliția de Frontieră are o colaborare foarte bună pe zona de graniță, asta există deja.”, a spus Raed Arafat, la Antena 3, în cadrul emisiunii ”Punctul de întâlnire”.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Ungaria va închide frontierele pentru străini de la 1 septembrie pentru a limita creşterea numărului infectărilor cu noul coronavirus, iar ungurii care se întorc în ţară din străinătate vor fi nevoiți să intre în carantină.

Anunțul a fost făcut vineri de şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas, citat de Reuters.

Potrivit sursei citate, de la 1 septembrie străinii vor putea intra în ţară doar în cazuri justificate. Excepţie de la regulă vor face convoaiele militare, tranzitul umanitar şi călătoriile de afaceri sau umanitare.

În ceea ce îi priveşte pe cetăţenii Ungariei care se întorc din străinătate, Gergely Gulyas a spus că ei vor putea ieşi din carantină numai după două teste negative la COVID-19.

Şeful de cabinet al lui Orban a mai spus că aceste reguli pentru combaterea pandemiei de COVID-19 vor fi în vigoare cel puţin o lună.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: