02
Joi, Mai

sursă foto: agora.md

Eveniment

În urma perchezițiilor efectuate în data de 26 august, polițiștii brașoveni au introdus în arest patru persoane.

"La data de 26 august a.c., polițiști din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au efectuat 13 percheziții la domiciliile și sediile de lucru ale unor societăți comerciale situate pe raza județelor Brașov și Covasna, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală, spălarea banilor și complicitate la spălarea banilor.

Din cercetări a reieșit faptul că mai multe persoane, ar fi emis sau ar fi înlesnit emiterea de facturi fiscale fictive, reprezentând achiziții de componente auto, în scopul obținerii de avantaje fiscale, respectiv deducere TVA și diminuarea profitului impozabil.

De asemenea, ar fi fost înlesnită activitatea de spălare a banilor, în sensul că ar fi fost permisă transferarea în conturile unor societăți comerciale, a contravalorii facturilor fiscale nereale, sume de bani care, ulterior, ar fi fost retrase și returnate societății emitente a facturilor.

Prejudiciul creat bugetului de stat pentru care se efectuează cercetări se circumscrie valorii de 1.200.000 lei.

Cu ocazia perchezițiilor, au fost ridicate documente financiar-contabile și medii de stocare, necesare continuării cercetărilor.

În urma activităților desfășurate în cauză, patru dintre persoanele audiate au fost reținute pentru 24 ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei", potrivit unui comunicat de presă al I.P.J. Brașov.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: