19
Dum, Mai

sursă foto: timpul.md

Eveniment

Veste bună pentru femeile care au suferit intervenții chirurgicale oncologice la sân. Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunțat că va deconta intervenția chirurgicală de simetrizare a sânului, relatează Realitatea PLUS. 

Până acum, femeile care sufereau o intervenție chirurgicală onclologică în urma căreia își pierdeau sânul beneficiau gratuit de reconstrucția mamară, însă erau nevoite să plătească din propriul buzunar procedura de simetrizare a sânului care nu a fost afectat. Iată că de acum înainte acest lucru se va schimba și asta pentru că cei de la CNAS au anunțat că de acum înainte vor deconta și această procedură de simetrizare a sânului.

Cele două proceduri, atât cea de reconstrucție mamară, cât și cea de simetrizare a sânului vor fi stabilite de către medicul specialist.

Anual, la noi în țară, peste 9.000 de femei sunt diagnosticate cu această maladie, jumătate din cazurile descoperite fiind în stadii avansate.

Cei de la Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate au mai venit și cu o altă veste bună, respectiv că va fi înființat un subprogram pentru bolnavii de autism. Prin intermediul acestui program, aceștia vor beneficia de un pachet complet de servicii, precum kinetoterapie, consiliere psihologică și logopedie, potrivit realitatea.net. 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: