19
Dum, Mai

Eveniment

Primul ministru Ludovic Orban a fost luni seara invitat la Digi24, unde a discutat despre măsurile luate pentru începerea în siguranţă a anului şcolar pe 14 septembrie.

Premierul Orban a declarat luni seară, pentru sursa citată, că nu este normal ca Guvernul să asigure măşti pentru toţi copiii care se vor întoarce la cursuri din 14 septembrie, ci le va deconta doar în cazul în care familiile, punctual, nu şi le pot permite.

"Din cauza crizei economie a existat o reducere a bugetelor locale. Vom mai acorda niște sume din fondul de rezervă pentru a echilibra bugetele locale, pentru a compensa. Noi le vom deconta primăriilor și școlilor

Este greu să asiguri și nici nu este corect să asigurăm măști pentru toți elevii. Elevii provin din familii diferite, iar pentru cei care provin din familii vulnerabile trebuie să le asigurăm aceste măști, dar pentru copii care vin din familii cu posibilități, este și o responsabilitate a părinților să asigure măști pentru copiii pe care îi trimit la școală. ", a spus Ludovic Orban, potrivit romaniatv.net.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: