09
Joi, Mai

sursa foto: mediafax.ro

Eveniment

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, Carmen Dorobăț, atrage atenția cu privire la două noi simptome apărute la din ce în ce mai mulți bolnavi care se prezintă la spital cu coronavirus.

Acestea sunt atipice și de cele mai multe ori apar în lipsa febrei și a tusei, motiv pentru care persoanele afectate nu suspectează că ar putea fi infectate.

„Aș sublinia debutul atipic, pe care nu l-am întâlnit la tip, cum ar fi debutul digestiv și debutul neurologic, cu manifestări precum dureri de cap deosebit de puternice, vertij (senzația de amețeală), care ar putea sugera eventual o altă boală, cum ar fi un accident sau un spasm cerebral, dar acești pacienți au avut totuși test pozitiv COVID”, a spus Carmen Dorobăț.

De asemenea, medicul infecționist vorbește despre simptomele gastrointestinale, extrem de frecvente în rândul pacienților în ultima vreme. 

„De exemplu: durerile abdominale și scaunele frecvente. La adulți nu te-ai aștepta - suntem în sezonul de vară, consumăm multe fructe și legume - ca astfel de simptome să te ducă spre un test COVID-pozitiv, în absența tusei și a febrei”, a mai spus Carmen Dorobăț, citată de antena3.ro.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: