21
Mar, Mai

sursă foto: digi24.ro

Eveniment

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Ghebreyesus, și-a exprimat speranța ca pandemia să dureze mai puțin decât gripa spaniolă din 1918.

Acest lucru este posibil dacă toate guvernele vor colabora pentru găsirea și distribuirea vaccinului, a subliniat acesta. OMS a fost mereu prudentă în a avansa estimări privind durata pandemiei în lipsa unui vaccin cu eficiență dovedită.

”În cazul gripei spaniole, au fost necesari doi ani pentru a-i pune capăt. În situaţia în care ne aflăm acum, cu mai multă tehnologie, cu mai multă conectivitate, virusul a avut o şansă mai bună de răspândire, se poate mişca repede pentru că suntem mai conectaţi acum. Acum avem însă și tehnologie, și cunoștințele necesare pentru a-i pune capăt. Aşa că sperăm să reușim în mai puţin de doi ani”, a transmis directorul OMS, citat de Agerpres.

Ghebreyesus a reiterat că doar prin "unitate naţională" şi "solidaritate globală" lumea va reuși să învingă mai repede pandemia. "Aceasta este cu adevărat cheia utilizării instrumentelor disponibile la maximum şi să sperăm că vom beneficia de instrumente adiţionale, precum un vaccin", a adăugat el, informează realitatea.net.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: