05
Dum, Mai

Eveniment

Activităţi specifice derulate de către poliţiştii braşoveni pentru menţinerea siguranţei rutiere.

1. "Polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 19 august 2020, în jurul orei 18.00, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat în vârstă de 45 ani, din județul Vrancea, care conducea un autoturism pe bdl. Alexandru Vlahuță din municipiul Brașov.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 1,36 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

2. La data de 19 august 2020, în jurul orei 22.40, polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Poiana Brașov au oprit în trafic, o persoană de sex feminin care conducea un autoturism, cu viteză mare, într-o parcare special amenajată de pe raza stațiunii.

Cadrele de poliție au identificat conducătorul auto ca fiind o tînără în vârstă de 14 ani, din localitatea Săcele, județul Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că tânăra nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

3. Polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 334, alin. (4) din Codul Penal.

În fapt, la data de 19 august 2020, în jurul orei 17.35, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 34 ani, care conducea un autoturism înmatriculat în Anglia, pe str. Calea București din municipiul Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că a autoturismul nu deține carte verde valabilă, neavând astfel drept de circulație pe teritoriul României.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

4. Polițiști din cadrul Poliției Orașului Codlea efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 19 august 2020, în jurul orei 16.55, un bărbat în vârstă de 35 ani din județul Covasna, a condus un autoturism pe DN1 în județul Brașov, iar într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe contrasens și a acroșat parapetul metalic situat pe marginea părții carosabile.

În urma impactului au rezultat doar pagube materiale, fără victime.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,72 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor", potrivit unui comunicat de presă al I.P.J. Brașov.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: