01
Mie, Mai

sursă foto: expressdebanat.ro

Eveniment

Acțiunea de conştientizare şi control ce vizează modul de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă pentru asigurarea protecţiei lucrătorilor împotriva riscurilor legate de prezenţa agenţilor chimici periculoşi cuprinsă în cadrul Programului propriu de acțiuni al Inspectoratului Teritorial de Muncă Brașov pentru anul 2020, aprobat de către Inspecția Muncii București, continuă a se desfășura și pe parcursul trimestrului al III-lea.

"În motivarea acțiunii se arată că agenţii chimici periculoşi generează riscuri majore la adresa securității şi a sănătății lucrătorilor deoarece pericolele sunt adesea invizibile sau nu sunt bine înțelese, putând fi cauzate de vapori, de pulberi sau de expuneri accidentale, și, de multe ori, acestea nu sunt combătute corespunzător.

Într-o primă etapă, inspectorii de muncă brașoveni din cadrul serviciului de sănătate și securitate în muncă au efectuat un număr de 6 controale la agenți economici (utilizatori din aval) constatându-se la 3 dintre aceștia neconformități cu privire la:

-       evaluarea riscurilor specifice pentru care nu s-au luat în considerare și riscurile generate de agenți chimici periculoși.

-       nerespectarea obligativității de transmitere  către Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov a listei cu substanțe și preparate chimice utilizate.

Pentru aceste neconformități s-au aplicat sancțiuni, urmând ca în etapa a II a desfășurării acțiunii, inspectorii de muncă să verifice modul în care au fost îndeplinite măsurile dispuse de aceștia în remedierea celor constatate", se arată într-un comunicat trimis de I.T.M. Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: