01
Mie, Mai

Eveniment

Vicepreședintele Uniunii Salvați România (USR), Allen Coliban, îi cere lui Ludovic Orban retragerea susținerii politice pentru candidatul PNL la Primăria Brașov, George Scripcaru.

Vicepreședinte al USR și Senator de Brașov, Allen Coliban, îi solicită Premierului brașovean Ludovic Orban retragerea sprijinului politic pentru candidatul PNL la Primăria Brașov, George Scripcaru, în urma investigației apărute ieri în publicația Libertatea.

Conform faptelor prezentate, George Scripcaru a exercitat abuz de putere, presiuni și intimidări asupra mediului economic din Brașov. În ultima săptămână, în pre-campania electorală din Brașov, actualul Primar și, totodată, candidatul PNL la Primăria Brașov, George Scripcaru, a încercat blocarea difuzării clipurilor USRPLUS pe televizoarele firmei de publicitate Ad & Go Advertising din autobuzele aparținând Regiei Autonome de Transport Brașov (RATBV).

Înregistrările audio arată cum George Scripcaru a exercitat presiuni asupra societății comerciale care deține aceste televizoare, precum și asupra directorului RATBV, George Cornea, colegul lui de partid.

 ”Primarul George Scripcaru nu are niciun drept legal pentru a face asemenea solicitări regiei RATBV sau agentului economic. Aceste amenințări sunt dovada practicilor de intimidare, acțiuni de tip mafiot, ale administrației actuale despre care vorbesc de mulți ani firmele din Brașov. În noaptea în care clipurile USRPLUS au început să ruleze pe televizoarele din RATBV, patru tineri au lăsat un televizor la poarta administratorului firmei AD & GO. Nu pot asocia acest gest decât cu cel al capului de cal lăsat în pat, din filmul Nașul. În România anului 2020, în Brașov, nu putem accepta ca asemenea gesturi să treacă nesancționate. Prin urmare, îi cer ferm Președintelui PNL, brașoveanul Ludovic Orban, să se delimiteze de asemenea gesturi și să retragă susținerea politică pe care partidul pe care-l conduce, i-o acordă acordă lui George Scripcaru. Consider că este inadmisibil să susții un matematician medaliat internațional la București și un individ cu atitudini evident mafiote la Brașov, polul de creștere al regiunii Centru”, a declarat Allen Coliban.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: