19
Mar, Mar

sursă foto: observatornews.ro

Eveniment

Mai mulți șoferi s-au ales cu dosare penale pentru că au condus sub influența alcoolului sau nu au deținut permis.

1. "Polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În fapt, la data de 30 iulie 2020, în jurul orei 10.00, polițiștii au depistat în trafic un bărbat, care conducea un autovehicul pe str. Zaharia Stancu din mun. Brașov, fără a respecta limita legală de viteză prevăzută pentru acel sector de drum.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor O.U.G. 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice.

 Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere reținut, neavând astfel dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În urma probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

2. La data de 30 iulie 2020, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Săcele au oprit în trafic, pentru control, un tânăr, în vârstă de 22 ani, care conducea un autovehicul pe str. Piața Unirii din mun. Săcele, jud. Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a documentelor personale și ale autovehiculului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

3. Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Codlea efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.

În fapt, la data de 30 iulie 2020, în jurul orei 02.10, un tânăr, în vârstă de 26 ani, care conducea un autovehicul pe str. Izvor din mun. Codlea, jud. Brașov, la vederea echipajului de poliție aflat în executarea atribuțiilor de serviciu, și-a schimbat direcția de deplasare, ulterior, pierzând controlul asupra direcției de deplasare și lovind un copac.

În urma producerii evenimentului rutier nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale, conducătorul auto părăsind autoturismul, fiind identificat la scurt timp de către polițiști.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,75 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că tânărul are reținut permisul de conducere, ca urmare a săvârșirii unei alte infracțiuni la regimul rutier, respectiv a infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, neavând astfel dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În urma probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor", potrivit unui comunicat de presă al I.P.J. Brașov.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: