09
Joi, Mai

sursa foto: digisport.ro

Eveniment

FCSB a cucerit Cupa României după ce a învins-o pe Sepsi, scor 1-0, în finala de la Ploiești.

Dennis Man a înscris unicul gol al ultimului act, în minutul 65, după o gafă uriașă în apărarea covăsnenilor.

Pentru FCSB este 12-lea trofeu din istorie și a 3-a Cupă din palmares. Ultimul trofeu fusese câștigat în urmă cu cinci ani. Echipa lui Gigi Becali deține palmaresul din ultimii 17 ani, ca urmare a proceselor pierdute cu CSA. Justiția a decis că numele Steaua aparține Armatei, astfel că echipa din Liga 1 a devenit FCSB și a rămas cu palmaresul din 2003 încoace.

Sepsi Sfântu Gheorghe - FCSB 0 - 1

FINAL DE JOC

Min. 65 - Dennis Man deschide scorul pentru FCSB.

REPRIZA SECUNDĂ

Min. 8 - La 0-0, la unul dintre cornere, a avut loc o fază controversată în careul vicecampioanei, dar Sebastian Colțescu și brigada sa nu au văzut contactul dintre Andrei Miron și Bouhenna.

Fostul căpitan de la Botoșani l-a luat în brațe, în careu, pe stoperul de la Sepsi, însă Colțescu nu a dictat lovitură de la 11 metri. Aflat în mișcare, Bouhenna a încercat să se demarce pentru a-și găsi poziția optimă și, fără reacție, Miron a aplicat un procedeu din handbal. L-a blocat pe Bouhenna și, în cele din urmă, gestul său nu a fost reperat de brigada de arbitri.

 

PRIMA REPRIZĂ

Știre inițială

Meciul Sepsi Sfântu Gheorghe - FCSB, din finala Cupei României, se dispută în această seară, de la ora 20:00, pe arena ”Ilie Oană” din Ploiești.

FCSB, unde antrenorul Toni Petrea va debuta, vine după o săptămână și jumătate de pauză, meciul cu CFR Cluj fiind amânat din cauza testelor pozitive la COVID-19 confirmate la gruparea din Gruia, în timp ce Sepsi a remizat, 2-2 cu Hermannstadt, în ultima rundă a play-out-ului.

Sepsi a început sezonul din Cupa României în șaisprezecimile de finală cu o victorie, scor 4-1, în fața Ripensiei Timișoara, succes repetat și în optimi, 4-2 cu Astra, și sferturi, 1-0 cu Petrolul Ploiești.

În ”dubla” din semifinale, formația antrenată de Leo Grozavu a trecut, fără mari emoții, de Poli Iași, cu scorul general de 8-1.

De cealaltă parte, FCSB, în traseul către finala Cupei României, a trecut de Metaloglobus, 2-0, Universitatea Cluj, 1-0, Hermannstadt, 2-1, și Dinamo, în penultimul act, 4-0 în dublă manșă.

În precedentele confruntări directe din acest sezon dintre Sepsi și FCSB, cele două formații au remizat, 0-0, în turul sezonului regular, în timp ce al doilea joc a fost câștigat de ”roș-albaștri” cu 2-1.

Sepsi - FCSB, echipele probabile:

Sepsi: Niczuly - Dimitrov, Bouhena, Tincu, Ștefan - Deaconu, Vașvari - Carnat, Achahbar, Ștefănescu - Safranko

FCSB: Vlad - Crețu, Cristea, Miron, Panțîru - Moruțan, Popescu, Tănase- Man, Petre, Coman.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: