02
Joi, Mai

Eveniment

UPDATE

Administrația Prezidențială reacționează după ce în mass media au apărut fotografii cu președintele Klaus Iohannis, la o întâlnire cu liderii europeni, fără mască de protecție.

„În contextul pandemiei de COVID-19, reuniunea Consiliului European s-a desfășurat în condiții maxime de siguranță sanitară, însă purtarea măștii în cadrul ședințelor plenare, precum și în alte formate restrânse, a fost opțională, și nu obligatorie, așa cum s-a putut observa de altfel din înregistrările video și din fotografiile realizate pe durata Consiliului. Cu toate acestea, pe parcursul celor patru zile și patru nopți de negocieri intense, Președintele României, la fel ca și alți lideri europeni, a folosit masca de protecție, existând doar unele excepții punctuale, cu durată limitată”, este punctul de vedere oficial al Administrației Prezidențiale.

Știre inițială

Președintele Klaus Iohannis și-a încălcat propria recomandare.

În timp ce în ieșirile oficiale de la Palatul Cotroceni insistă cu mesajul către români și îi roagă pe aceștia să poarte mască de protecție, la Bruxelles aceste reguli nu sunt respectate chiar de șeful statului.

În cadrul unei discuții care are loc în interior, președintele Klaus Iohannis a fost surprins fără mască. De remarcat este faptul că oficialii europeni prezenți, în frunte cu Emmanuel Macron, poartă măști de protecție.

Fotografia a fost postată pe site-ul Consiliului European.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: