30
Mar, Apr

Eveniment

Polițiștii, jandarmii și reprezentanții celorlalte instituții cu responsabilități în condițiile generate de noul coronavirus, continua acțiunile de control.

 

,,Ieri, 18 iulie 2020, au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului Sars-CoV-2, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, supermarketuri, terase și cluburi în aer liber situate pe raza administrativ-teritorială a județului Brașov.

Totodată, au fost efectuate verificări în mijloacele de transport în comun, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța respectării măsurilor de distanțare fizică și protecție individuală.

Astfel, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor al județului Brașov, au verificat 241 de societăți comerciale, pe linia respectării măsurilor impuse in perioada starii de alertă.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate, conform prevederilor Legii nr. 55/202, 99 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 10 sancțiuni  pentru încălcarea dispozițiilor Legii 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 10 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G.195/2002, privind circulația pe drumurile publice, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de aproximativ 20.500 lei.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de igienă și de distanțare fizică, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-CoV-2.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritățile tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și să respecte cu rigurozitate reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Având în vedere evoluția epidemiei în județul Brașov, solicităm precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală.”, se precizează într-un comunicat de presă al I.P.J. Brașov, remis redacției.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: