30
Mar, Apr

sursa foto: digi24.ro

Eveniment

Ministrul Economiei face un anunț-șoc!

Virgil Popescu spune că deocamdată nu se deschid restaurantele chiar dacă este deja pregătit setul de reguli. Acesta susține că totul depinde foarte mult de evoluția pandemiei iar următoarea discuție va avea loc pe 1 august. Virgil Popescu spune însă că este posibil să fie luate măsuri suplimentare pentru închiderea teraselor după ora 10 seara.

Întrebat dacă este posibil ca și în România să se aplice aceleași măsuri ca în vestul Europei și anume terasele să rămână deschise doar până la orele 22.00, ministrul Economiei a declarat că ”orice este posibil”. 

”Este posibil orice, în funcție de evoluția cazurilor. Eu nu am o problemă cu orarul teraselor, ci am o problemă cu respectarea regulilor din terase. Dacă regulile se respectă, nu cred că este o problemă orarul teraselor”, declară ministrul. 

”Am avut întâlniri cu industria Horeca, am pus la punct inclusiv regulile care ar trebui să fie luate în considerare și aprobate pentru deschiderea teraselor, în interior, le avem pregătite. Din păcate evoluția cazurilor nu mă face să fiu optimist cu privire la deschiderea în interior a restaurantelor. Evaluăm din două în două săptămâni. Evoluția cazurilor nu ne arată că este momentul unei noi relaxări”, a mai spus Virgil Popescu. 

Surse: Starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile 

Potrivit unor surse guvernamentale, Executivul va prelungi starea de alertă în România cu încă 30 de zile, decizia urmând a se lua miercuri în ședința de guvern. Nelu Tătaru, a declarat, marţi, că se impune prelungirea stării de alertă, menţionând că de la 15 iulie nu vor fi impuse restricţii, dar nici nu vor fi măsuri de relaxare. Ministrul Sănătății a precizat că unele localități sau regiuni ar putea intra în carantină, menționând însă că autoizolarea va rămâne de bază.

Starea de alertă urmează să expire pe 16 iulie, motiv pentru care reprezentanții Guvernului se vor întâlni mâine pentru a stabili dacă aceasta va fi prelungită. Deja reprezentanții Guvernului au declarat că prelungirea acesteia este iminentă în contextul în care în ultimele săptămâni, România a înregistrat recorduri de cazuri noi de Covid-19.

Nelu Tătaru: Se impune prelungirea stării de alertă

"Se impune prelungirea stării de alertă. Noi avem şi o evaluare făcută cu care vom merge ca şi propunere în CNSU, la premierul Ludovic Orban şi la preşedinte", a afirmat Tătaru, la Parlament.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: