27
Sâm, Apr

sursă foto: mediafax.ro

Eveniment

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că, fără respectarea măsurilor stricte și o strategie globală pentru combaterea transmiterii noului coronavirus, pandemia se va agrava.

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a transmis că ”există multe motive de îngrijorare”.

''Aş vrea să spun direct: prea multe ţări se îndreaptă în direcţia greşită, virusul rămâne inamicul public numărul unu. Mesajele contradictorii ale liderilor subminează ingredientul esenţial al oricărui răspuns: încrederea'', a declarat directorul organizației, într-o videoconferinţă de la sediul din Geneva.

Ghebreyesus a subliniat necesitatea ca guvernele să comunice clar cu cetățenii și să pună în practică o strategie globală mai amplă pentru salvarea vieților, făcând apel la populații, în aceeași măsură, să respecte recomandările privind măsurile de protecție. ”Dacă principiile elementare nu sunt urmate, pandemia nu va putea merge decât într-o singură direcţie - din rău în mai rău', a adăugat acesta.

Directorul OMS a reamintit că, din cele 230.000 de noi cazuri de COVID-19 confirmate duminică, 80% s-au înregistrat în zece ţări şi 50% în numai două state. SUA şi Brazilia sunt ţările cele mai afectate.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: