26
Vin, Apr

Eveniment

UPDATE

Meteorologii au actualizat avertizarea valabilă și pentru județul Brașov.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 05 iulie, ora 12:00 – 05 iulie, ora 23:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuate

În Oltenia, nordul și nord-vestul Munteniei, sudul Banatului, precum și în jumătatea de sud a Transilvaniei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului, vijelii și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35...40 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Specialiștii Administraţiei Naţionale de Meteorologie au emis o informare de ploi torenţiale şi vijelii pentru cea mai mare parte a ţării până marţi dimineaţa, dar şi de disconfort termic pentru regiunile sud-estice.

Astfel, în intervalul 5 iulie, ora 10:00 - 7 iulie, ora 10:00, mai ales în cursul după-amiezilor şi la începutul nopţilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se vor manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20 - 25 de litri/mp şi izolat 40 de litri/mp.

În perioada menţionată, îndeosebi în regiunile sud-estice, disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor atinge 35 - 36 de grade Celsius.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: