19
Dum, Mai

Eveniment

În perioada 26-27.06.2020, în intervalul orar 16.00-20.00, Inspectoratul de Poliție Județean Brașov-Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Serviciul de Ordine Publică-, a organizat și desfășurat acțiuni de amploare pe raza municipiului Brașov, jud. Brașov, care au vizat modul de respectare a măsurilor dispuse pe timpul stării de alertă în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19.

"Acțiunile s-au desfășurat în colaborare cu reprezentanți ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Brașov și Inspectoratului Teritorial de Muncă Brașov.

Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

- Verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă de către agenții economici, care desfășoară activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber;

- Portul măștilor sanitare de protecție în locațiile agenților economici care prestează activități comerciale de servire;

- Asigurarea în cazul preparării, comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, a unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 4 persoane la o masă dacă sunt din familii diferite și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară;

- Informarea cetățenilor cu privire la normele legale dispuse în contextul stării de alertă și necesitatea respectării acestora.

În cadrul acțiunii au fost angrenate efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, reprezentanți ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Brașov și Inspectoratului Teritorial de Muncă Brașov, care au legitimat 105 persoane și au verificat 26 de societăți comerciale.

Au fost identificate 2 societăți comerciale care nu au respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, potrivit competenței instituțiilor abilitate.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, O.G. nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor și Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, în valoare de 27.500 lei.

În perioada următoare, pe raza întregului județ Brașov vor continua astfel de acțiuni, care se circumscriu activităților pentru asigurarea unui climat de siguranță publică și protecția cetățeanului față de practiciile comerciale ilicite", potrivit unui comunicat de presă al I.P.J. Brașov.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: