19
Dum, Mai

sursă foto: adevarul.ro

Eveniment

Anunț de ultimă oră de la Direcția Națională Anticorupție! Trei acuzații noi pentru Liviu Dragnea au fost anunțate vineri seară.

Fostul președinte al PSD a fost inculpat vineri în dosarul Tel Drum, calitate care i s-a adus la cunoștință în dimineața zilei, când a fost adus cu duba de la penitenciarul Rahova, unde execută condamnarea de trei ani și jumătate primită în dosarul „angajărilor fictive” de la D.G.A.S.P.C. Teleorman. Care sunt acuzațiile aduse lui Dragnea în dosarul Tel Drum? 

Liviu Dragnea este acuzat de constituire de grup infracțional organizat și de încă două infracțiuni de abuz în serviciu și instigare la folosirea cu rea-credință a documentelor sau declarațiilor false în dosarul Tel Drum, plus crearea unui prejudiciu de peste 30 de milioane de lei statului, în favoarea societății  de construcții (Tel Drum).

Toți suspecții din dosarul Tel Drum au devenit inculpați.

Procurorii DNA au pus în mișcare acțiunea penală și pentru societatea Tel Drum, pe care o acuză tot de constituire de grup infracțional organizat, dar și de evaziune fiscală în formă continuată, cu 10 acte materiale, și două infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit comunicatului DNA, „procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Liviu Nicolae Dragnea, pentru următoarele infracțiuni, săvârșite în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman:

- constituire a unui grup infracțional organizat,
- două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul,
- instigare la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în forma participației improprii.

În cauză s-a dispus punerea mișcare a acțiunii penale și față de alte persoane care la data faptelor erau funcționari în cadrul Consiliului Județean Teleorman și față de administratori/reprezentanți ai firmei SC Tel Drum SA și ai altor societăți comerciale, pentru infracțiuni de constituirea unui grup infracțional organizat, folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, complicitate la abuz în serviciu și evaziune fiscală, potrivit realitatea.net.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: