19
Dum, Mai

Eveniment

"Polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor”, “efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos” (8 acte materiale) și “accesul ilegal la un sistem informatic” (8 acte materiale).

În fapt, la data de 16.06.2020, Poliția Municipiului Brașov-Secția 1 Poliție Brașov a fost sesizată de către o persoană de sex de feminin, în vârstă de 80 ani din mun. Brașov, cu privire la faptul că în cursul aceleiași zile a pierdut un portmoneu, care conținea mai multe bunuri printre care și un card bancar, ulterior acestui fapt de pe cardul bancar fiind efectuate tranzacții bancare fără consimțământul său.

În urma activităților investigative desfășurate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că o femeie, în vârstă de 40 ani, cu complicitatea altor 2 femei, în vârstă de 34 ani și 63 ani, a efectuat un număr de 8 tranzacții bancare.

În continuarea cercetărilor, echipe mixte formate din polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Brașov, polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic Brașov și Poliției Municipiului Săcele și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov au pus în executare un număr de 3 mandate de percheziții domiciliare la locuințele persoanelor bănuite de săvârșirea faptelor.

În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 25.06.2020, cele trei femei au fost reținute pentru 24 de ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, ulterior, la data de 26.06.2020, instanța a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor", potrivit unui comunicat de presă a I.P.J. Brașov.

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: