04
Sâm, Mai

sursa foto: I.P.J. Brașov

Eveniment

După razia de amploare de sâmbătă, polițiștii brașoveni au organizat o nouă acțiune de control duminică, în intervalul orar 16.00-20.00.

 

Verificările au vizat modul de respectare a măsurilor dispuse pe timpul stării de alertă în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19.

,,Acțiunea s-a desfășurat în colaborare cu reprezentanți ai Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Brașov.

Obiectivele acțiunii au fost:

verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă de către agenții economici care desfășoară activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber;

portul măștilor sanitare de protecție în locațiile agenților economici care prestează activități comerciale de servire;

asigurarea, în cazul preparării, comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, a  unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 4 persoane la o masă dacă sunt din familii diferite și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară;

informarea cetățenilor cu privire la normele legale dispuse în contextul stării de alertă și necesitatea respectării acestora.

În cadrul acțiunii au fost angrenate 22 de efective, respectiv 18 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov și 4 reprezentanți din cadrul Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Brașov, care au legitimat 101 persoane și au verificat 21 de societăți comerciale.

Cu această ocazie au fost identificate 4 societăți comerciale care nu au respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, potrivit competenței instituțiilor abilitate.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și ale O.G. nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor.

Astfel de acțiuni, care se circumscriu activităților pentru asigurarea unui climat de siguranță publică și protecția cetățeanului față de practiciile comerciale ilicite, vor continua și în perioada următoare pe raza întregului județ Brașov.

Inspectoratul de Poliție Județean Brașov vă recomandă să respectați cu strictețe prevederile legale privind respectarea măsurilor dispuse pe timpul stării de alertă în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19 și normele de conviețuire socială atât pentru siguranța dumneavoastră, cât și pentru siguranța celor dragi!”, se precizează într-un comunicat de presă al I.P.J. Brașov, remis redacției.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: