03
Vin, Mai

sursa foto: A.N.M.

Eveniment

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie a emis, luni, noi alerte de vreme severă pentru cea mai mare parte a țării.

Până marți dimineață este Cod portocaliu în mai multe județe, între care și Brașovul. Se anunță ploi torențiale cu acumulări de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Este în vigoare, tot până marți dimineață, o alertă cod galben în Dobrogea, Muntenia și local în Oltenia de instabilitate atmosferică puternică. Vor fi frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

De marți dimineață până joi dimineață, va intra în vigoare un cod galben care va fi valabil pentru toată țara. Se anunță perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp, îndeosebi în nord, centru, nord-est și în zonele de munte.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: