07
Mar, Mai

Eveniment

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă de duminică, din jurul orei 10.00, până marți dimineață.

Astfel, meteorologii au anunțat că în nordul, centrul și estul țării vor fi averse sub formă de ploi torențiale, însoțite de descărcări electrice, grindină și, local, de intensificări ale vîntului.

În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, iar fenomenele precum aversele torențiale sub formă de ploi, însoțite de descărcări electrice, se vor semnala local, mai ales după orele prânzului și seara. În intervale scurte de timp, sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi mai însemnate.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 28 de grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 11 și 19 grade Celsius.

În Maramureș și în Crișana, maximele vor fi între 20 – 23 de grade Celsius, fiind mai scăzute față de media normală a acestei perioade.

În Moldova și în Oltenia – între 22 și 28 de grade Celsius, iar în Muntenia și în Dobrogea mercurul din termometre nu va depăși intervalul 24 – 29 de grade

Vremea la munte

Cerul va fi temporar noros. Local se vor înregistra averse sub formă de ploaie, însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile se vor situa în intervalul 22 și 26 de grade Celsius, minimele din termometre fiind încadrate între 15 și 17 grade.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: