27
Sâm, Apr

Eveniment

Nu mai erau locuri, până astăzi, în spitalele din Brașov pentru bolnavii de COVID!

 

Situația i-a determinat pe decidenții din Sănătate să transforme, de marți, Spitalul C.F. Brașov în unitate medicală de suport pentru pacienți infectați cu noul coronavirus. Mai exact, vor fi 50 de paturi pentru astfel de bolnavi. Până acum, spun surse medicale, au fost trimiși în izolare la domiciliu pacienți testați pozitiv, în așteptarea internării. Ei au stat acasă tocmai din cauză că în spitalele brașovene nu mai erau locuri.

Conform surselor citate, „Spitalul C.F. se va umple imediat și va fi nevoie de soluții noi. La acest moment, Spitalul Județean, cel de Boli Infecțioase și cel de Pneumoftiziologie sunt pline, iar la Neurologie – spital de suport – ieri mai erau patru paturi”.

Pacienți testați pozitiv ar putea fi internați și în Pavilionul „Tractorul” al Spitalului Clinic Județean de Urgență, dar până acum nu s-a luat nicio decizie în acest sens. În acest pavilion sunt internați doar suspecți de infectare cu noul coronavirus.

La Secția A.T.I. pentru COVID, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență, erau astăzi, în jurul prânzului, 7 paturi libere din 15.

„O pacientă a decedat, iar alți 3 bolnavi, care nu mai aveau nevoie de ventilatoare, au fost transferați de la A.T.I. pentru COVID, în secții.”, au mai precizat sursele citate.

Directoarea Direcției de Sănătate Publică, doctor Andrea Neculau, nu a răspuns la telefonul mobil pentru un punct de vedere.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: