03
Vin, Mai

Eveniment

Având în vedere Strategia Natională privind reducerea incidentei muncii nedeclarate, Inspectoratul Teritorial de Munca Brașov face publice rezultatele controalelor ce au vizat depistarea și sancționarea muncii nedeclarate, controale efectuate de inspectorii de muncă braşoveni în luna mai 2020.

Astfel, cu ocazia desfășurării celor 105 controale, au fost depistate 59 persoane care desfășurau muncă nedeclarată pentru care  un număr de 7 angajatori au fost sancționați cu amenzi în valoare de 360.000 lei.

În ceea ce priveşte respectarea prevederilor, HG.905/2017 (privitor la completarea și transmiterea REVISAL) au fost efectuate un număr de 118 de controale, în urma cărora au fost fost alicate amenzi în valoare de 25.000 lei și un avertisment.

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă  în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 2.100 lei.

Tot în luna decembrie, în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii au efectuat un număr de 52 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate un număr 15 de angajatori cu amenzi în valoare de 20.000 lei si 17 de avertismente.

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: