03
Vin, Mai

sursă foto: digi24

Eveniment

Încă din perioada de stare de urgenţă cetăţenii şi-au făcur rezervări pe litoralul românesc pentru a fi siguri că vor avea un concendiu în acest an.

După aproape trei luni în care nu au avut activitate, aproximativ 120 de unităţi hoteliere de pe litoralul românesc şi-au deschis porţile pentru se­zonul de vară 2020. 

Fiind primul weekend în care oamenii pot părăsi localitatea fără declaraţie pe propria răspundere, litoralul va fi plin. Spaţiile de cazare sunt ocupate deja în proporţie de 70-80%.  

"Unităţile de cazare cu capacitate mai mică sunt ocupate în proporţie de 70-80%, iar cele mari, de peste 100 de camere, sunt ocupate în jur de 40-50%. Pentru minivacanţa de Rusalii sunt deschise circa 120 de unităţi hoteliere pe litoral, iar până acum, acestea au fost rezervate în proporţie de 50%. Numărul rezervărilor este în continuă creştere, iar în acest weekend, aşteptăm între 10.000 şi 12.000 de turişti", a spus pentru ZF Ionuţ Nedelea, di­rector general al platformei Litora­lul­ro­mâ­ne­s­c­.­r­o­.

În acest an, se estimează că se vor înregistra mai multe rezervări faţă de anii precedenţi, dat fiind faptul că restricţiile de călătorii în străinătate impuse au autorităţi i-au speriat pe români. După anunţul preşedintelui, chiar şi oameni care îşi exprimaseră anterior dorinţa de a-şi anula vacanţele pe care le rezervaseră la mare înainte de pandemie şi care au revenit asupra deciziei şi au hotărât să meargă pe litoral, potrivit romaniatv.net.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: