18
Sâm, Mai

sursa foto: playtech.ro

Eveniment

Adunarea Generală a ONU a adoptat, în 1954, Rezoluția 836 potrivit căreia țările trebuie să acorde o atenție deosebită copiilor, motiv pentru care, doi ani mai târziu a fost implementată Ziua Copilului.

Această zi a fost marcată ca fiind “o zi a fraternității și înțelegerii între copiii de pretutindeni, a activităților dedicate promovării idealurilor și obiectivelor Cartei ONU și bunăstării copiilor din toată lumea“.

La 16 noiembrie 2016, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii prin care este modificat Codul muncii, prin declararea zilei de 1 Iunie – Ziua Copilului, ca sărbătoare legală în care nu se lucrează.

De ziua lor toți copiii merită o atenție deosebită pentru a ști că au anumite drepturi, că sunt importanți. În România, ziua copilului se celebrează în marile orașe prin evenimente dedicate celor mici. Copiii așteaptă, de ziua lor, cadourile mult dorite.

Dacă în România Ziua Copilului este sărbătorită pe data de 1 iunie, celelalte țări au ales date calendaristice diverse pentru această zi. Având în vedere că ONU nu a impus o anumită dată pentru Ziua Copilului, majoritatea țărilor sărbătoresc Ziua Copilului în funcție de propria istorie.

La mulți ani, tuturor copiilor!


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: