26
Vin, Apr

sursa foto: monitorulexpres.ro

Eveniment

Secțiile de acuți ale Spitalului de Psihiatrie din Brașov vor fi mutate la Sânpetru.

 

În ședința de plen a Consiliului Județean de astăzi, s-a aprobat desființarea Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie din Sânpetru.

,,Vor funcționa 102 paturi. Practic, vom muta la Sânpetru pacienții acuți, internați în prezent în clădirea în care funcționează secția Spitalului de Psihiatrie situată pe strada Mihai Eminescu. Birourile care există în prezent la Sânpetru vor fi înlocuite cu saloane. De asemenea, trebuie să mutăm laboratorul, spălătoria, călcătoria și magazia, iar apoi camera de gardă și treptat, treptat vor fi mutați și pacienții. Mai este nevoie de investiții însă, pentru gardul perimetral de exemplu, dar se lucrează în cadrul Programului Operațional Regional. Saloanele de la Sânpetru vor avea pacienți repartizați în funcție de afecțiuni și, ceea ce este foarte important, pe sexe.”, a explicat, pentru brasovtv.com, managerul Spitalului de Psihiatrie și Neurologie din Brașov, doctorul Florin-Nicușor Bîgiu.

Pacienții internați acum în Unitatea de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie din Sânpetru, 46, vor fi repartizați, în funcție de afecțiuni, fie la Spitalul de Psihiatrie și Neurologie, fie la Spitalul de Pneumoftiziologie ori D.G.A.S.P.C. – dacă este vorba despre cazuri sociale.

Președintele Consiliului Județean, Adrian-Ioan Veștea, spune că toate deciziile luate în ceea ce privește unitățile medicale au la bază punctele de vedere ale specialiștilor brașoveni din Sănătate.

În privința Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Brașov, acesta va fi transformat în secție a Spitalului Clinic Județean de Urgență.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: