27
Sâm, Apr

sursă foto: graiul.ro

Eveniment

ADOPTAȚI ÎNTOTDEAUNA O CONDUITĂ PREVENTIVĂ ÎN TRAFIC!

- Circulația pe drumurile publice trebuie să se desfășoare întotdeauna adoptând o conduită preventivă, fie că deplasarea se face cu autovehiculul sau în calitate de pieton.

- Ploaia sporadică sau în averse și vizibilitatea scăzută în timpul precipitațiilor sunt factori cărora trebuie să le acordați o mai mare atenție în trafic, indiferent dacă sunteți la volan sau dacă sunteți pietoni.

- Polițiștii rutieri recomandă tuturor participanților la trafic să respecte, cu strictețe, regulile de circulație!

- Pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, Poliția Brașov vă reamintește:

- În funcție de condițiile de drum și de trafic, viteza trebuie să fie în permanență adaptată!

- Când carosabilul este umed, plouă torențial sau vizibilitatea este redusă, circulați cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, pentru a putea frâna în condiții de siguranță!

- Pentru o bună vizibilitate, curățați parbrizul, geamurile laterale, luneta! Asigurați-vă că ștergătoarele de parbriz, sistemul de climatizare și dezaburire funcționează corespunzător!

- Pentru a fi cât mai vizibili, nu uitați să porniți luminile de drum!

- Manifestați atenție la apa de pe carosabil, care poate conduce la fenomenul de acvaplanare!

Dacă vă deplasați în calitate de pietoni:

- Nu vă angajați în traversarea străzii prin locuri nepermise! Respectați regulile de circulație!

- Pentru a fi observați cu ușurință, pe timpul nopții sau în condiții de vizibilitate redusă, purtați articole de îmbrăcăminte ce prezintă accesorii reflectorizante!

- Traversarea străzii se face numai pe trecerile pentru pietoni și doar la culoarea verde a semaforului, dacă aceasta este prevăzută cu semafor! În cazul în care în apropierea dumneavoastră nu există o trecere special amenajată pentru facilitarea traversării străzii, efectuați traversarea pe la colț de stradă, doar după ce v-ați asigurat temeinic înainte!

- Oferiți-le conducătorilor auto timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

- Folosiți pentru deplasare trotuarele, acostamentele, evitând să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Acolo unde acestea lipsesc, deplasarea se va efectua cât mai aproape de marginea din stânga a părții carosabile  în sensul dumneavoastră de mers!

- Chiar dacă vă aflați pe trecerea pentru pietoni, acordați prioritate de trecere autospecialelor, care au în funcțiune semnalele luminoase și acustice!

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: