26
Vin, Apr

Eveniment

Vești bune din partea autorităților.

Terasele se vor deschide de pe 1 iunie, iar restaurantele de pe 15 iunie, odată cu Litoralul românesc! Confirmarea a venit miercuri din partea preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Robert Chioveanu, și a secretarului de stat Răzvan Pîrjol, şeful Direcţiei Generale Turism din Ministerul Economiei, potrivit Agerpres.

“Pe 1 iunie deschidem terasele, iar pe 15 iunie şi restaurantele în interior, împreună cu litoralul, iar după două săptămâni vrem să creştem şi numărul de persoane care se află la interior, iar către jumătatea lunii iulie să ne apropiem, poate, de o viaţă cât mai normală şi apropiată de trecutul nostru normal”, a anunțat, miercuri, secretarul de stat Răzvan Pîrjol, potrivit Agerpres

În plus, preşedintele A.N.S.V.S.A., Robert Chioveanu, a precizat că luarea temperaturii pentru clienţii teraselor nu va fi obligatorie după deschiderea acestora.

În etapa când vom deschide terasele la nivel exterior, luarea temperaturii şi monitorizarea stării de sănătate va fi obligatorie pentru toţi lucrătorii din unitatea respectivă. Pentru cei care vor veni la terase să servească, pentru clienţi, pentru consumatori, nu am prevăzut această măsură, să le fie luată temperatura. Este o măsură care va fi adaptată în funcţie de fiecare operator, dacă doresc să aibă măsuri suplimentare, dar nu este o măsură obligatorie”, a declarat, Robert Chioveanu, miercuri, într-o videoconferinţă organizată de A.N.S.V.S.A. cu Federația Patronatelor din Turism, potrivit Agerpres. 

Chioveanu a mai precizat că măsura va fi obligatorie doar pentru personalul lucrător angajat, „pentru bucătari, chelneri care deservesc unitatea”, şi care trebuie să aibă şi echipament de protecţie, mască şi mănuşi.

 

SURSA: realitatea.net

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: